En smakebit på söndag: Eftermiddagarna med Margueritte

Den här boken har blivit filmatiserad med Gérard Depardieu i rollen som Germain, och nu har Oppenheim förlag givit ut den på svenska och haft vänligheten att skicka mig ett ex. Det tackar jag för!

Omslag-Eftermiddagarna-med-Margueritte-204x300

Boken börjar så här:

Jag har bestämt mig för att adoptera Margueritte. Snart firar hon åttiosex, så det är bäst att inte vänta för länge. Gamlingar har en benägenhet att dö.

Om det händer henne något, jag vet inte vad – om hon faller omkull på gatan eller om någon snor hennes väska – så kommer jag att vara där. Jag kommer genast och knuffar bort människorna runt henne och säger till dem:

-OK! Det räcker, stick nu! Jag tar hand om det här: det är min mormor.

Det står inte skrivet i pannan att hon är adopterad. Jag ska köpa tidningen och mintpastiller till henne. Sitta bredvid henne i parken, och om söndagarna ska jag hälsa på henne på hemmet, Peuplier. Och stanna och äta lunch om jag känner för det.

 

Annons

6 reaktioner till “En smakebit på söndag: Eftermiddagarna med Margueritte

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s