Tematrio – Tunnisar

I veckans tematrio vill Lyran att vi ska dela med oss av tre läsvärda tunnisar.

Jag gillar tunnisar! Om de är bra (så klart) och författaren får sagt det hen vill på under 150 sidor, då blir jag imponerad.

1. Den krympande hustrun av Andrew Kaufman gillade jag kanske inte så mycket för historiens skull, utan för kombinationen med illustrationerna av Stina Wirsén. Min recension.

krympande hustrun

2. Norrtullsligan av Elin Wägner tyckte jag var smått fantastisk. 131 sidor lång (kort?) och har mer än 100 år på nacken men fortfarande aktuell och frapperande. Min recension.

untitled

3. Breakfast at Tiffanys av Truman Capote har också ganska många år på nacken vid det här laget och är under 100 sidor. Det var ett tag sedan jag läste den nu men jag gillade den (och filmen!) riktigt mycket.

breakfast-at-tiffanys

Annons

9 reaktioner till “Tematrio – Tunnisar

  1. Visst är det häftigt med författare som inte behöver så många ord för att säga mycket! De två sista är såna som jag velat läsa länge. Tack för påminnelsen!

  2. Hade andra illustrationer i The Tiny Wife då. Har aldrig tänkt att man kan byta illustratörer när man översätter… Nåja, ”mina” bilder passade också väldigt bra, men håller med om historien.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s