Bad guy Bokbloggsjerka

I veckans jerka undrar Annika vilken bad guy eller girl vi tycker bäst om.

Oj, så svårt. Jag är ett sådant fån, jag brukar inte gilla bad guys. Eller girls. Men ibland vet man ju inte om vilken karaktär som är the bad guy. I sådana fall har jag ibland gillat bad guy/boven väldigt mycket, och suttit som på nålar och hoppats att det inte är just han. Så var det till exempel i A field of Darkness av Cornelia Read.

Det är nog ett upplägg jag gillar, förresten. När man inte vet vem det är, man kanske leds att tro, åtminstone i början, att det är någon utomstående, självklar bad guy, och så är det någon helt annan,  kanske en person i persongalleriet till på köpet. Så kan det ju även vara i Agatha Christie-deckare, och till viss del även i de åh-så-bra böckerna av Elly Griffiths.

Bad girl då? I trilogin om Victoria Bergmans svaghet kan man väl säga att det fanns en bad girl, även om jag kanske inte gillade henne på så vis, gillade jag definitivt att läsa om henne…

Annons

16 reaktioner till “Bad guy Bokbloggsjerka

  1. Jag funderade också på Victoria Bergman 🙂

    I böckernas värld vet jag inte om jag råkat på det där med att man inte vet riktigt vem som är god och ond. I filmens värld har det ibland hänt att jag inte haft en aning 🙂

  2. Jag gillar komplexa bad guys som en inte riktigt vet om de är onda eller inte. Eller när det egentligen bara är omständigheterna som gör någon till en bad guy.

    Jag vill också skriva att ditt skräp verkligen blev mitt smycke. Jag älskade Jellicoe Road och är darrig efter att precis ha läst ut den. Tack så hemskt mycket för vinsten 🙂

  3. Jag håller med dig. En del av tjusningen med att t ex titta på engelska deckare på sommaren är just att man inte vet vem som är the bad guy eller girl.

  4. Har ingen koll på Victoria, själv gillar jag de goda mest och helst ska det finnas inslag av både gott och ont för att de ska kännas trovärdigt…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s