Bokhyllebingo!

Hittade den här roliga varianten av bingo hos Monika.

Hitta en bok vars författare eller titel innehåller bokstaven Z: Världskrig Z av Max Brooks (jag börjar med att fuska faktiskt, denna står ju inte i min hylla längre utan hemma hos Ewelina.

Hitta en klassiker: Öster om Eden (1 och 2) av John Steinbeck.

Hitta en bok med en nyckel på omslaget: Sarahs nyckel av Tatiana de Rosnay, som ännu är oläst, trots att jag vann den hos Feelgoodbibliotekarien för ett bra tag sedan.

Hitta något i din bokhylla som inte är en bok: En Magic 8-ball! Kul grej som jag köpte i New York.

Hitta den äldsta boken i din bokhylla: Det är nog John Hall av Sophie Elkan. Min utgåva är från 1918! Köpt på antikvariat i Stockholm.

Hitta en bok med en tjej på omslaget: Det måste ju vara det lättaste, ever! På Stål av Silvia Avallone är det två tjejer.

Hitta en bok som innehåller djur: Mannen som kunde tala med hästar av Nicholas Evans

Hitta en bok med en manlig protagonist: Inte heller så svårt (i bemärkelsen huvudperson, vet inte om det finns fler?) Richard Papen i The Secret History av Donna Tartt.

Hitta en bok med bara ord på omslaget: Min amerikanska utgåva av The Catcher in the Rye av JD Salinger innehåller bara ord på omslaget. Förutom Penguin-pingvinen, då…

Hitta en bok med illustrationer: Den krympande hustrun av Andrew Kaufman innehåller fina illustrationer av braiga Stina Wirsén.

krympande hustrun

Hitta en bok som har guldbokstäver: This Charming Man av Marian Keyes

Hitta en dagbok (sann eller påhittad): Anne Franks dagbok (var det för uppenbart?)

Hitta en bok vars författare har ett vanligt namn: Johanna Nilsson är ju rätt vanligt. Hon har bland annat skrivit Hon går genom tavlan, ut ur bilden.

Hitta en bok som har en närbild på omslaget: Min utgåva av American Wife av Curtis Sittenfeld har en närbild på en brud i brudklänning på omslaget.

Hitta en bok som utspelar sig i en tidig tidsperiod: Betvingade av Simona Ahrnstedt, utspelar sig i mitten av 1300-talet.

betvingade

Hitta en inbunden bok utan sitt skyddsomslag: Det är inte heller så svårt, många av de böcker jag ärvt av mamma är inbunda men saknar sina omslag. Tråkigt! Många av dem har jag inte läst bara för det. Men just nu läser jag Statsrådet och döden av Bo Balderson, som är inbunden men saknar omslaget.

Hitta en turkos bok: The Fault in Our Stars av John Green.

The-Fault-in-Our-Stars-PB

Hitta en bok med stjärnor på omslaget: The Rules of Civility av Amor Towles.

civility

Hitta en bok som inte är för ungdomar (Young Adult): Jag har väldigt få ungdomsböcker. Haren med bärnstensögon av Edmund de Waal är nog inte skriven för ungdomar.

haren

Hitta en bok vars författare varken är engelsktalande eller svensk: Ali och Nino av Kurban Said. Det är en pseudonym tror jag, kanske för Lev Nussinmbaum. Vem vet? Eller så är han från Azerbajdzjan…?

 

Det var kul med bingo, påminner lite om den där Kaosutmaningen typ alla bokbloggare utom jag höll på med för ett tag sen.

Annons

9 reaktioner till “Bokhyllebingo!

  1. Det här verkade kul! Vet dock inte om det skulle funka på min bokhylla som innehåller så få böcker. Jag har ju bara de olästa uppe, de lästa är magasinerade. Får se om jag kanske kan testa att göra den i helgen. Med lite fusk så… 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s