Tematrio: Noveller

I veckans tematrio frågar Lyran om tre novellsamlingar vi kan rekommendera.

Jag är inte så bra på att läsa noveller, men tänkte att jag skulle utmana mig själv i min läsning lite och läsa ”utanför boxen”. Så jag hakade på och dagarna går…-Annas novellvåg! Hittills har det väl gått sådär men jag har påbörjat två novellsamlingar och så har jag en på min läsutmaning boktolvan också.

Min trio novellsamlingar är:

1. Båten av Nam Le. Ur denna har jag läst Kärlek och vördnad och medlidande och stolthet och barmhärtighet och offervilja och trots att det ”bara” var en novell och det var några månader sedan jag läste den nu, så har jag fortfarande ganska starka minnen av den. Ett gott betyg, tror jag!

2. Det där som nästan kväver dig av Chimamanda Ngozi Adichie. Ur denna har jag läst just Det där som nästan kväver dig. Den har jag dock inte lika starka minnen av. (Däremot gillade jag verkligen Lila Hibiskus, och ser fram emot En halv gul sol, av samma författare).

3. Berättelser om natten av Peter Hoeg. Den har värmt hyllan i eeevigheter, säkert i femton år om den har varit ute så länge. Minns att jag köpte den på en bokrea när den var ganska ny och jag var ganska ung.

Noveller torde passa bra när man är mellan böcker, men jag har ju inte läst så många ännu… Men jag tycker det är roligt att upptäcka nytt!

Annons

4 reaktioner till “Tematrio: Noveller

  1. Jag tycker om noveller, det är trevligt att kunna börja en historia och avsluta den lika snabbt, strunt samma att man redan håller på med en hel del tjocka romaner 🙂

  2. Jag gillar också noveller men har en tendens att glömma bort dem lite. Jag köpte nya svenska Granta och där finns många bra. Ett litet tips om du har missat! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s