Jellicoe var inget för mig

Var nyfiken på Jellicoe Road efter att ha hört både positivt och negativt om den. 100 sidor in konstaterar jag att den inte har väckt mitt intresse. Alls.

Så varför plåga mig igenom en bok som inte ger mig något? Livet är för kort.

18 reaktioner till “Jellicoe var inget för mig

 1. Jag kände likadant med Jellicoe Road, hade hört så mycket positivt och så fastnade jag också vid 100 gränsen. Men alla säger att den blir bättre ifall man fortsätter läsa, jag får ser om jag ger den en chans till. Det är dock trist att det ska behöva ta så många sidor att komma in i en bok!

 2. Jag vet bara att 130 sidor in så var jag inte särskilt imponerad men den sista halvan slukade jag. Jag minns inte när vändpunkte kom men jag sällar mig ändå till dem som inte ser storheten i boken.

 3. Jag läste den, men var inte alls övertygad. Och i synnerhet i början så fattade jag inte alls storheten. Den blev bättre sen. Men du har helt rätt – varför läsa böcker man inte gillar?

 4. Precis så resonerar jag också med böcker som inte tilltalar mig. Jellicoe Road har jag inte läst, men kanske ger jag den en chans i sommar.

 5. Jag tyckte den var seg i början, men någonstans vände det och jag gillade den mycket. Jag vet inte riktigt vad jag gillade med den, men något var det iaf.

 6. Jag tyckte aldrig det där lite sega och smått ointressanta släppte. För mig blev det en ok läsupplevelse, men inte mer än så. Jag tycker att det där med gängkrigen var så extremt tråkigt att läsa. Det som var intressant var bakgrundshistorian, att försöka lista ut vem som var vem och som hörde ihop med vem.

  Vissa böcker überhypas så. Det här är en sådan. Å andra sidan finns det ju många som verkligen har älskat den. Så, det kanske bara är jag som inte fattar grejen… 🙂

  1. Gängkrigen tog död på min läslust. Så fantastiskt ointressant. Jag låter den stå kvar i hyllan ett tag, sen får jag se om jag bär iväg den till bokbyteshyllan på jobbet 🙂

   1. Man ska inte tvinga sig igenom böcker när det finns så många bra därute. Bättre att ge den till någon annan som kanske gillar den. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s