Radio- och TV-licensen är rackarns billig om man tänker efter.

Av någon anledning tittar jag inte så mycket på teve längre. Det har inte bara med hästen att göra, det började (eller snarare slutade) tidigare. Jag vet inte riktigt vad det beror på. Men radio lyssnar jag på desto mer!

Jag kör bil fyra mil enkel väg till jobbet varje dag. Totalt en och en halv timme varje dag, bara till jobbet. Jo, jag hade gärna åkt kollektivt men det går liksom inte från min skogsdunge. Men jag ska inte klaga, jag har så gott sällskap av radion så nu känner jag ett behov av att lyfta fram några av alla bra program man får för sin licenspeng (jag lyssnar mycket sällan på reklamradio, reklamen gör mig koko):

P1-morgon är mitt sällskap till jobbet. Fast när det blir sport slår jag över till P4. P4 Radio Stockholm lyssnar jag även på på jobbet.

På väg hem från jobbet är det Studio Ett. Både P1-morgon och Studio Ett är nyhetsprogram. Bra för mig som inte tittar så mycket på teve och läser morgontidningen på kvällen då jag har långt till brevlådan och delar tidning med grannen.

När jag är ute och promenerar eller går till och från stallet blir det ofta podd-program. Lundströms Bokradio brukar vara riktigt bra. Sist handlade det om trädgårdsböcker och om poeten Adonis. Härlig bredd!

Stil är ett annat intressant program om kläder, mode, trender, historia och människor. Ibland om böcker också, programmet om Elinor Glyn, en slags föregångare till EL James och de andra romance-författarna, kan man lyssna på här.

Kropp & Själ kan handla om allt möjligt. Om depression, motionärer som tränar som eliten och om frivillig barnlöshet – fast egentligen borde det väl kallas barnfrihet?!

Språket är också väldigt intressant. Varje gång jag lyssnar kommer jag på frågor jag skulle vilja ställa till professorn, men jag kommer mig aldrig för.

Plånboken är ett konsumentprogram som ibland gästas av olika experter som svarar på lyssnarfrågor och alltid har intressanta reportage.

Låt staden brinna är den första radioteatern jag lyssnat på med behållning. Det var en ny upplevelse för mig, faktiskt!

Sist men inte minst, Spanarna. Mitt favoritprogram alla kategorier. Det är sällan jag kan lyssna live (kl. 15.00 på fredagar) men jag lyssnar alltid på lördagsmorgonen på väg till och från stallet. Min favoritspanare är Jessica Gedin. Och Sissela Kyle. Och Göran Everdahl.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s