Top Ten Tuesday: Karaktärer jag skulle vara kär i…

… om jag också var en fiktiv karaktär.

toptentuesday

Det ska listas i dagens Top Ten från The Broke and the Bookish.

1. Mr Darcy från Stolthet och fördom (Pride and prejudice) av Jane Austen (Vem annars skulle kunna toppa en sådan här lista?!)

2. Dig i Typ Trettio (Thirtynothing) av Lisa Jewell

3. Den flygande hunden/draken Falcor i Den oändliga historien (The Neverending Story) av Michael Ende. Eller kär, jag vet inte… Inte på ett pervo sätt, alltså. Kan man ha en husdjurs-crush/pet-crush?!

4. Harry Nelson i Elly Griffiths böcker om Ruth Galloway

5. Dean i A Field of Darkness av Cornelia Read

6. Jess i Gilmore Girls (ni vet väl, teve-serien!)

7. Joe i Last Chance Saloon av Marian Keyes

8. Jake i The Pursuit of Happiness av Douglas Kennedy

9. En girl-crush skulle jag ha på Maureen O’Donnell i Denise Minas Garnetthill-trilogi

10. Jordan. Jordan Catalano i teve-serien Mitt så kallade liv (My so-called life). Huvudpersonen Angela blir kär i honom och jag med!

Annons

7 reaktioner till “Top Ten Tuesday: Karaktärer jag skulle vara kär i…

 1. Jag funderade på att ta med Ruths Harry, men sedan kom jag på att jag skulle nog aldrig kunna bli förälskad i honom 🙂

 2. Men hallå, du har ju snott tre av mina favoriter! 🙂

  Mr Darcy är ju självklart alltid nummer 1. Så klart.

  Men vad impad jag blir att du nämner Jess i GG! Jag blev nästan kär i honom när jag såg serien första gången. Han är en sådan där typiskt missförstådd kille som hjärtat klappar lite extra för. Och han är ju en bokmal. Och smart! Men de fattar ju inte det. Suck. Du märker att jag går igång här lite va? 😉

  Och Jordan! Herrejösses, han var jag nog kär i på riktigt när den serien gick… Jag följde den serien slaviskt och tyckte att det var det bästa som gick att se på tv då. Och det var förmodligen det också.

  1. Kul!
   Håller på och ser igenom Gilmore Girls nu, har precis sett klart säsong 2, och där är ju Jess aktuell… 🙂
   Jag var också kär ”på riktigt” i Jordan Catalano, jag var fjortis när serien sändes på tv och den passade mig som hand i handske! Köpte den på dvd för några år sedan och den håller fortfarande tycker jag! Nu ser jag iofs andra kvalitéer i den än va d jag gjorde då 🙂

   1. Då är vi nog ganska jämngamla för jag var också fjortis när My so called life gick. 🙂 Jag har sett att den finns som dvd men inte vågat mig på att se den igen. Men den håller alltså än? Då borde jag verkligen se om den. Varje gång jag ser Claire Danes i någon film ser jag bara hennes som Angela, det släpper inte.

    Jag såg igenom hela GG när jag var mammaledig – perfekt att sitta och amma till dagarna långa. Och Jess var alltså min stora behållning när jag satt där i mina sunkiga mammakläder. 🙂 Aaah. He´s lovely!

   2. Aha! 🙂 Jo den håller än. Förut tyckte jag det var lite tråkigt när det handlade om hennes föräldrar, men det tyckte jag var intressantare när jag såg om serien i ”vuxen” ålder 🙂

   3. Det kan jag tänka mig. Jag tyckte precis samma – de var ju så gamla och mossiga. Hahaha… Nu är man väl lika gammal själv. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s