Tematrio: Påskekrim

I veckans tematrio hos Lyran ska vi lista våra tre favoritdeckare. Jag som älskar deckare, vad kan vara roligare?!

1. Trilogin om Victoria Bergmans svaghet (Kråkflickan, Hungerelden och Pythians ansvisningar) tyckte jag var helt fantastiskt spännade, de kröp verkligen under skinnet på mig. Jerker Eriksson och Håkan Axlander-Sundquist är författare till dessa, hoppas de skriver fler!

2. Serien Roman om ett brott av Maj Sjöwall och Per Wahlöö tycker jag både är bra deckare, stockholmiana och tidsdokument. Min favorit i serien är Den skrattande polisen.

3. Serien om Ruth Galloway av Elly Griffiths är ju också utomordentligt bra och stundtals riktigt spännande. Min favorit i serien är hittills Huset vid havets slut som är den tredje i serien. Janusstenen (nummer två) gick heller inte av för hackor!

Annons

20 reaktioner till “Tematrio: Påskekrim

  1. Älskar Griffiths böcker. Har just läst den fjärde, Känslan av död. Helt underbar. Trilogin om Victoria Bergmans svaghet tycker jag också är riktigt bra.

  2. Viktoria Bergmans svaghet-trilogin är jag intresserad av. Böckerna om Martin Beck har jag aldrig läst utan bara sett på film. Har samtliga i filmsamlingen, både de gamla och de nyare.

  3. Jag slukade trilogin om Victoria bergmans svaghet, åh så bra den var! Detsamma kan sägas om Elly Griffiths serie om Ruth Galloway, direkt jag har läst ut en bok längtar jag efter en ny. På tal om det kom den femte delen ut för ett tag sedan och jag har inte läst den ännu. Detta måste åtgärdas omedelbart!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s