Perfekt att läsa vid sidan om

Lady Susan av Jane Austen är en brevroman, den består helt enkelt bara av brev. Då breven inte är så värst långa är det smidigt att läsa ett eller ett par i taget och sedan läsa något annat.

Det är förresten ett intressant sätt att bygga upp en berättelse på. Det börjar med att änkan Lady Susan skriver till sin svåger (jag tror det är hennes avlidne mans bror) och tackar honom för inbjudan hem till dem. Sedan skriver hon till en väninna och berättar om vistelsen. Vi får också läsa brev som svägerskan (den avlidne mannens bros fru alltså) skriver till sin mor, som modern skriver till svägerskan där de beklagar sig över Lady Susans person och beteende.

Annars är även Katrine Kielos Det enda könet bra att läsa vid sidan om. Jag har lite svårt i allmänhet att läsa två skönlitterära böcker samtidigt, jag vill gärna bara ha en handling i taget i huvudet.

Men Lady Susan, Det enda könet och Porto Francos väktare går alltså bra att läsa samtidigt!

Annons

En reaktion till “Perfekt att läsa vid sidan om

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s