Annamaria Jansson – Välkommen ut på andra sidan

Vilken härlig debutbok!

välkommen ut

Tipset om denna bok får jag tacka Bokdivisionen för. Tack!

Det finns tre spår i den här historien; Malin, Lovisa och Sandra. Alla tre är runt trettio och alla tre går de igenom sina egna kriser. Malin blir utsatt för något som bara händer andra, Lovisas perfekta liv rämnar och Sandra dör snart tråkdöden på hemmaplan, men på jobbet är det desto mer spännande.

De tre huvudpersonerna är trovärdigt beskrivna och det finns delar i alla tre jag själv kan känna igen mig i och det gör mig engagerad. Miljöerna runt omkring känns bra beskrivna, och fastän jag inte jobbat i krogsvängen som Malin, i nyhetsbranschen som Lovisa eller på reklambyrå som Sandra så upplever jag dessa miljöer som trovärdiga genom karaktärerna.

Jag gillar att varje huvudperson har sina egna kapitel, det annonseras tydligt att det är Malins kapitel så man slipper spendera de första raderna med att lista ut var eller vem man är. För i den här boken blir jag liksom ett med karaktärerna och det tycker jag är smått imponerande i en debut. Något som hjälper upp denna min känsla är att kapitlen är rena, Sandras handlar om Sandra, ingen annan av karaktärerna kommer in och stör eller rör till det (för mig). Det visar sig att tjejerna har några gemensamma berörings- och kontaktytor, och det är väl det som knyter ihop säcken till slut.

Jag gillar sista kapitlet, det är ganska snillrikt tycker jag. Läs och så får ni reda på vad jag menar 🙂

Idel lovord. Jag gillade den här boken väldigt mycket, längtade till nästa lästillfälle och saknade den när jag var klar. Så känner jag inte för alla böcker, långt ifrån. Men självklart finns det saker som inte är helt hundra. Jag läste en tweet om att ordet ”himla” används lite väl flitigt, och det kan jag hålla med om. Som förstärkningsord passar det inte överallt och det känns inte helt trovärdigt när det kommer ur alla munnar. Några himla hade hon gott kunnat byta ut mot jävla.

Men det är egentligen en småsak. Totalt sett tycker jag detta var en riktig fullträff och när Annamaria Jansson kommer ut med sin nästa bok kommer jag kasta mig över den (no pressure…).

I dessa dagar funderar jag över genrer, vissa recensioner jag läst beskriver denna bok som chick lit, men jag håller inte riktigt med. Men jag vet inte varför. Jag har funderat över chick lit här, och även om alla tre tjejer strävar efter ett bättre liv på olika sätt, känns historierna lite för svarta och kanske såriga, för att vara chick lit. Jag uppfattar chick lit som lite lättsammare, även om det kan handla om krossade hjärtan. Även om denna bok var mycket lättläst och flöt på, var den bitvis ganska tung. Särskilt Malins delar. Det kanske är en roman, rätt och slätt. En bra sådan. Läs den!

Andra som bloggat om boken är Bokdivisionen, Enligt O och Böcker emellan.

Köp den på till exempel Adlibris, Bokus eller Bokia.

Välkommen ut på andra sidan, 362 sidor (inbunden), Norstedts 2013, recensionsexemplar, stort TACK!

Annons

9 reaktioner till “Annamaria Jansson – Välkommen ut på andra sidan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s