Bokstavsutmaning: I

I Malins bokstavsutmaning har vi nu kommit fram till I! Superknivigt tänkte jag först men sedan löste det sig:

Bok på I: Innan frosten av Henning Mankell

Gillar man serien om Wallander är detta en bra bok! Det är en ganska sen bok i serien, skriven 2002, och Wallanders dotter Linda som precis ska träda i tjänst vid Ystadpolisen.

Författare på I: Arnaldur Indridason

Isländsk författare som jag inte läst ännu. Jag har dock hört mycket gott om honom och har en av hans deckare, Glasbruket, hemma.

Karaktär på I: Ignace Ephrussi

Det finns tre Ignace i den här historien, jag syftar på den yngste. Det är den kanske intressantaste personen i Haren med Bärnstensögon av Edmund de Waal. Speciell och läsvärd bok om den rika judiska släkten Ephrussis storhetstid och fall, skriven av en av de yngre medlemmarna. Berättelsen spänner från 1871 till nutid.

Annons

5 reaktioner till “Bokstavsutmaning: I

 1. Den där Indridason är jag också lite sugen på, mest för att han är isländsk och att jag nog aldrig läst något därifrån. Tänker mig att det kommer vara lite som Theorin, fast i stället för Ölands karga landskap möter man Islands karga landskap. Jag kan så klart ha helt fel, men så tänker jag i af att det ser ut i böckerna. 🙂

  tack för att du är med på utmaningen! Skönt att slippa köra helt ensam. 🙂 De som var med från början (2008) hann liksom tröttna på att jag aldrig fick tummen ur.

 2. Jag har också varit nyfiken på Indriadson, men ännu inte läst något av honom. Jag gillar också utmaningen, trots att jag hittade den först för någon bokstav sedan 🙂

   1. Jag började med utmaningen redan 2008, men pga skilsmässa och annat jobbigt lade jag ner… Och så återupptog jag den nu äntligen. Några år senare så att säga. De stackarna som var med 2008 har nog slutat hoppas på fortsättningen… 😉

    Kul att ni hänger på! Jag kanske ska göra om de första bokstäverna också, så blir allt ihop på ett bättre sätt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s