Sophie Divry – Kod 400

En enda lång monolog!

kod 400

En bitsk och luttrad bibliotekarie öser ur sig sina frustrationer över sitt liv – bibliotekens ställning, bokläsare, låntagare, Deweys decimalklassifikationsssystem och hur det behandlas – i denna kortroman.

Monologen riktar sig till en biblioteksbesökare som övernattat i källaren där bibliotekarien bossar över kod 900 (geografi med mera).

Jag hade läst väldigt mycket gott om Kod 400 och var övertygad om att jag skulle tycka den var bra. Inte bara bra förresten, jag trodde den skulle vara fantastisk!

Förbanne er, höga förväntningar… Jag tyckte faktiskt att Kod 400 var ganska trist och jag var glad åt att den bara var 92 sidor lång.

Men den har absolut sina kvalitéer – den är välskriven, har ett roligt språk och som läsare blir jag engagerad och vill veta mer om Deweys klassifikationssystem.

Jag tror i och för sig att jag hade uppskattat boken mer om jag hade varit mera insatt i biblioteksvärlden och i Deweys system kontra det de svenska biblioteken har (har haft, vad jag förstår ska det bytas ut mot Deweys?). Det var länge sedan jag var på något bibliotek nu men jag blev faktiskt sugen på att besöka mitt närmaste. Och det måste väl ändå vara ett tecken på en bra bok?!

Andra som bloggat om boken är Lyran, Marcusbiblioteket, och I min bokhylla. Finns att köpa på bland annat Adlibris och Bokus.

Kod 400 (La cote 400) 92 sidor, Sekwa förlag 2012.

Annons

3 reaktioner till “Sophie Divry – Kod 400

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s