Märket 1 och 2

Jag funderar på att bli lite mera vuxen och använda bokmärke. Jag gör sällan det (om jag inte läser lånade böcker förstås) men jag kanske borde börja med det istället för att hundöra mina böcker eller lägga dem uppslagna på mage.

Eftersom jag läser tills jag somnar så tappar jag ofta bort mig. Och om boken inte är så bra (eller om jag varit trött och blindläst) så kan det ta eviga tider att hitta tillbaka. Det är fördelen med e-böcker förresten, de kan ju inte ”slå igen” utan visar ju helt enkelt sidan man var på sist. Fick förresten hem en Letto igår, får se hur jag kommer igång med den!

Finns ju alla möjliga bokmärken – allt från enkla som man får i boken från Pocketshop, köper för att stödja välgörenhet, till snygga läderlappar, till gemvarianter, till magnetvarianter…

Jag har förresten några fina textila bokmärken hemma, så det är väl bara att börja använda! Det översta har mamma broderat (K som i Kerstin) och det understa är från vackra Rüstem Pasa-moskén i Istanbul.

bild

Sedan är jag sugen på att skaffa en Ex Libris-stämpel. Finns många varianter här också; gummistämplar, och liknande, men helst skulle jag vilja ha en präglings-stämpel ungefär som Bokhoras Jessica Björkäng hittat. Då kan ju färgen inte ta slut… Men jag hade ingen lust att beställa från USA, verkar jobbigt och dyrt med frakt och tull. Någon som vet var det finns liknande tjusiga att beställa (gärna inrikes)?

P.S. Det finns en förening som pysslar med exlibris! Det finns föreningar för allt, jag tycker det är helt underbart!

Annons

3 reaktioner till “Märket 1 och 2

  1. Ännu en fördel med e-böcker, jag har faktiskt inte tänkt på att de inte kan slå igen 🙂

    Bokmärke använder jag alltid och jag föredrar de med magnet för de sticker inte ut ur boken och inte heller ramlar de ur, vilket är en fördel om man har boken i en ryggsäck eller väska.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s