Från A till Ö – O som i Kristina Ohlsson

I denna kategori tänkte jag presentera författare från A till Ö, med syftning på efternamnet. Hoppeligen har jag alfabetet täckt med böcker!

Det finns många svenska, unga, välutbildade, kvinnliga deckarförfattare nu. Det är kul tycker jag. Alla är dock inte bra men Kristina Ohlsson tycker jag är superduktig. Jag har läst alla hennes fyra böcker hittills: Askungar, Tusenskönor, Änglavakter och Paradisoffer med stor behållning och stor svårighet att slita mig från dem för att göra annat. Typ åka till jobbet. Hennes femte bok, Davidsstjärnor, kommer i vår och jag ser mycket fram emot den (=recensionsexemplar, ja tack!).

Hjältinnan i böckerna, Fredrika Bergman, är civilanställd inom polisen och som sådan har hon det ganska tufft. Hon är ju inte någon ”riktig” polis och kollegerna förväntar sig inte att hon ska fatta galoppen eller tillföra något till gruppen. Men se det gör hon. Jag gillar henne, men hon är lite märklig, en outsider.

Kristina Ohlsson skriver ganska klassiska polisromaner, men det är något med hennes skrivande, karaktärerna, drivet som gör att de känns moderna. Och som sagt väldigt spännande. Paradisoffer är den som jag tyckt minst om, men det är mest för att jag inte är så förtjust i ”kamp-mot-klockan” böcker. Jag har recenserat den här.

Gillar du Kristina Ohlsson? Vill du tipsa om någon annan bra författare på O?

Annons

2 reaktioner till “Från A till Ö – O som i Kristina Ohlsson

    1. Jag tyckte den var ganska lätt att komma in i, men som sagt inte lika bra som de andra. Tror inte att det hände så mkt med karaktärerna som man missar, det viktigaste lär väl redogöras för i nästa bok! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s