Från A till Ö: N som i Johanna Nilsson

I denna kategori tänkte jag presentera författare från A till Ö, med syftning på efternamnet. Hoppeligen har jag alfabetet täckt med böcker!

Johanna Nilsson är en underbar författare. Jag har inte läst precis allt hon skrivit men till mina favoriter hör Rebell med frusna fötter, om Stella som går på Handelshögskolan och står lite utanför, Hon går genom tavlan, ut ur bilden och Gå din väg men stanna som båda handlar om Hanna. I den första boken är Hanna mellan tio år och tonåring och i den andra boken har hon fyllt trettio men mår fortfarande inte helt bra.

Johanna Nilsson skriver vackert, engagerat och berörande – ofta (jag har ju inte läst allt) om sårbara, eller snarare mjukhudade, människor, främst unga tjejer.
Om du inte redan gjort det – LÄS! Jag föreslår att du börjar med Hon går genom tavlan, ut ur bilden.

Vilken är din Johanna Nilsson-favorit?

Annons

3 reaktioner till “Från A till Ö: N som i Johanna Nilsson

  1. Bra att du påminner mig, Hon går genom tavlan blev jag nyfiken på för länge sedan, jag minns inte hur, och glömde sen bort men nu ska jag skriva upp den på listan!

  2. Vad bra att du påminner mig! Jag blev nyfiken på Hon går genom tavlan för länge sedan men har därefter glömt bort den. Jag ska försöka komma ihåg att skriva upp henne på listan nu!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s