Från A till Ö: L som i Erika Lopez

I denna kategori tänkte jag presentera författare från A till Ö, med syftning på efternamnet. Hoppeligen har jag alfabetet täckt med böcker!

Jag blev tipsad om Erika Lopez En flickbok om motorcyklar, flammande ödlor och andra viktiga saker av en vän som tyvärr gick bort alltför tidigt. Boken har blivit ett fint minne av henne. Min utgåva är från Tivoli förlag som först verkar ha varit ett eget förlag, sedan imprint hos Norstedts och sedan ha lagts ned. Den svenska utgåvan av boken verkar vara slutsåld. Men på engelska kan man fortfarande köpa den. Flaming Iguanas heter den då.

Hur som helst är boken illustrerad, det stöter inte jag på så ofta men här funkar det bra! Så här står det på baksidan, det är så bra och talande för boken att jag rippar det rakt av:

Tomato Rodriguez är yppig, ganska så lesbisk och precis lagom neurotisk. Hon när ett sunt intresse för postkontor och penisar och hennes inställning till livet är att alla vittnen ändå kommer att dö förr eller senare, så då kan man ju lika gärna göra lite som man vill. Hon grundar motorcykelgänget Flaming Iguanas där hon är enda medlem, och iförd en ytterst cool läderjacka som har bokstäverna FLAM skrivna på ryggen (Tomato orkade bara brodera halva ordet innan hon fick en svampliknande infektion i fingret) puttrar hon iväg i 40 km/h för att påbörja sitt kust-till-kust-äventyd bara för flickor. Precis som Kerouac. Eller kanske inte. För allt Tomato egentligen vill är att klä sig i vita bomullsklänningar, sjunga heterosexuella folkvisor för korna och bli fotograferad framför Amerikas alla postkontor. Men det stora äventyret visar sig mest bestå av motorcykelrelaterade smärtor i baken, insekter som fastnar i läppstiftet och ett resesällskap som glömmer att dra ner byxorna ordentligt när hon kissar. Detta är zen och konsten att missköta en motorcykel.

Det var ganska länge sedan jag läste boken, men jag minns den som både hysterisk och rolig och kan verkligen rekommendera den.

Har du läst något av Lopez? Har du någon annan bra författare på L att dela med dig av?

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s