Stadsbesök: Tokyo

Enligt O reser vidare med oss till Tokyo. Jag har tyvärr inte så mycket i bokväg att komma med här. Jag har inte läst något av Haruki Murakami tyvärr. Den enda japanen jag har i hyllan är Kazuo Ishiguros The remains of the day. Den vann Booker-priset 1989 och filmades senare med Emma Thompson och Anthony Hopkins. Jag har varken läst boken eller sett filmen, men fått för mig att både boken och filmen borde vara bra. Någon som vet?

Vad jag däremot är glad att kunna tipsa om är en mycket intressant blogg; Klausulen.

Som enda land i världen har Japan i sin konstitution avsagt sig rätten att föra krig och förbjudit staten från att hantera internationella konflikter militärt. En antikrigs-klausul.

Författaren åkte till Japan och var där i tre månader för att studera fredsrörelsen och just denna klausul. Intressant att följa och hon träffade på mycket intressanta människor. Nu jobbar hon på Svenska Freds- och Skiljedomsföreningen.

Annons

2 reaktioner till “Stadsbesök: Tokyo

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s