Från A till Ö: G som i Mike Gayle

I denna kategori tänkte jag presentera författare från A till Ö, med syftning på efternamnet. Hoppeligen har jag alfabetet täckt med böcker!

Mike Gayle skriver nog typisk lad-lit (lad-lit: som chick-lit fast av/om killar istället för av/om tjejer). Hans The To-Do List är en härlig bok, den handlar om honom själv och hans kamp med och mot sin att-göra lista. Han skapar att-göra listan för att bli mera vuxen och organiserad, men också för att bli en bättre man och pappa. På att-göra listan sätter han upp allt möjligt och omöjligt, högt och lågt, svårt och lätt, kul och tråkigt.

Listan blir 1277 punkter lång och han slår vad med sina kompisar att han ska klara alla punkter (eller om det är 1200, eller typ 95 % av punkterna) på listan tills han fyller 35, ett år senare. Några punkter på listan (finns som appendix i boken):

1. Eat more salad, 224: Perfect the art of the boiled egg, 374: Phone parents just for a chat, 467: Finally win at local pub quiz, 1117: Make peace with enemies…

Läsaren får följa Mike på den här resan och den är märkligt livsbejakande och inspirerande. Jag tycker mycket om den. Läs recensioner på Bokhora, hos Saga och hos Bokbabbel! Det finns även en blogg som är inspirerad av boken, läs här!

Han har även skrivit Konsten att vara ungkarl, som Feelgoodbibliotekarien skriver lite om här, och Konsten att fylla trettio, som jag vet att jag har läst och gillat men inte riktigt kommer ihåg.

Gillar du Mike Gayle? Har du någon bra författare på G att dela med dig av?

Annons

6 reaktioner till “Från A till Ö: G som i Mike Gayle

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s