En smakebit på söndag: Invisible Boy

Invisible Boy är den tredje boken om Madeline Dare.

invisible boy

Nu bor hon i New York City och av en händelse upptäcker hon ett skelett på en kyrkogård, ovan jord alltså. Det visar sig vara en treårig pojke som bragts om livet. Min smakebit har inte så mycket med själva handlingen att göra, men jag tycker den är ett bra exempel på den kulspruta av ord Cornelia Read står för. Här är Madeline Dare på väg till sitt jobb på en bokkatalog:

I was not now nor had I ever been a morning person, but I was even more grateful than usual that Manhattan so rarely called upon me to endure extemporaneous gouts of A.M. chirpiness from my fellow commuters. Had any cheerful misguided tourists offered me so much as a flicker of cornfed-Rotarian eye-contact on the Fourteenth Street uptown 4-5-6 platform that morning, I would’ve gripped them firmly by the necks of their EVITA/CATS/MISS SAIGON sweatshirts and body-slammed them headfirst onto the third rail, then pissed on their respective pointy green souvenir-foam-rubber-Statue-of-Liberty halos to ensure adequate electrical conductivity.

Morgonhumör, var det…

För fler smakebitar, kika in hos Flukten fra virkeligheten!

Annons

12 reaktioner till “En smakebit på söndag: Invisible Boy

  1. Jag kan nästan känna igen detta 🙂 Förr, när jag pendlade med tåg till jobbet, så skulle hälften av passagerarna till Kastrup för att åka på semester. Ofta var de fulla och glada klockan 6.30 på morgonen. Det var inte jag… 🙂

  2. Ha, ha 🙂 Den var morsom. Jeg skal huske å ikke se noen i øynene når jeg engang dra til New York 😀 Jeg er helt ukjent med Cornelia Read, men jeg må se til og kikke litt på bøkene hennes, dette var absolutt min humor 🙂 Ønsker deg en fin søndag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s