Viveca Sten – I farans riktning

En tät och spännande deckare – en riktig bladvändare!

i farans riktning

Julafton på Sandhamn. En kvinna flyr dit med sista båten och på annandagen hittas ett lik i en snödriva. Kriminalinspektör Thomas Andreassons julledighet går åt fanders.

Nora Linde firar jul i sitt hus på Sandhamn, med exman och barn och har det riktigt harmoniskt. Men så får hon ett mail av sin otrevlige chef, som i förlängningen ställer henne inför ett yrkesmässigt dilemma.

Krigskorrespondenten Jeanette Thiels trassliga privatliv och den främlingsfientliga organisationen ”Nya Sverige” är de motorer som driver på handlingen, och Viveca Sten knyter ihop säcken på ett förtjänstfullt sätt, till skillnad från en del andra svenska deckarförfattare. Jag gillar persongalleriet i Stens romaner och jag tycker att Nora vinner på att hon i denna roman har sitt eget dilemma, som inte har så mycket med kriminalfallet att göra. Thomas Andreasson och hans kollega Margit händer det inte så mycket med, kanske för att den nya kollegan Aram Gorgis introduceras. Han är ett intressant tillskott till utredningsgruppen tycker jag.

Jag sparade den här boken till strax innan jul, då den utspelar sig i julhelgen, för att få lite julstämning. Men ack vad jag bedrog mig. Inte mycket julstämning här inte, men det var en riktigt bra deckarhistoria!

Läs även vad Lotten, Bim och Bokbrus tyckte.

Köp boken på Adlibris, Bokus eller CDON till exempel.

Annons

2 reaktioner till “Viveca Sten – I farans riktning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s