Tematrio: Margareta, Margaret, Maggie…

I veckans tematrio hos Lyran är det 3xElisabeth som gäller (med valfri stavning) med anledning av namnsdagen idag (?). Det är fritt fram att välja sitt eget namn om man vill det. Jag gör nog det, för jag har för mig att jag gjorde Elisabeth förra året. Så denna gång tar jag ett liknande namn – mitt mellannamn – Margareta, och varianter på det.

1. Maggie i Marian Keyes Angels (Änglar) är den ”tråkiga” systern Walsh men jag gillar henne.

2. Margareta Strömstedt verkar ju vara en otroligt cool person. Hon har skrivit en rad böcker, sommarpratat i P1 och varit med i Sommarpratarna i SVT, och det var väl där jag fick upp ögonen för henne. Hon har skrivit exempelvis Natten innan de hängde Ruth Ellis och andra berättelser ur mitt liv, och Jag skulle så gärna vilja förföra dig – men jag orkar inte.

3. Margaret Atwood har jag fortfarande inte läst något av, men Kattöga och Syndaflodens år står i mitt bibliotek och väntar!

Annons

4 reaktioner till “Tematrio: Margareta, Margaret, Maggie…

  1. Margaret Atwood är en av mina favoritförfattare. Är lite nyfiken på boken om Ruth Ellis, inte läst något av Margareta Strömstedt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s