En smakebit på söndag: Bortom varje rimligt tvivel

Jag har precis hets-läst ut den här boken, mycket spännande paus från The Poisonwood Bible…

Advokat Sophia Weber tar sig an att ansöka om resning för den morddömde och incestmisstänkte Stig Ahlin, Professor Död i medierna även kallad. I stort sett alla var övertygade om att han mördade femtonåriga Katrine Björk 1998 och nu har han suttit fängslad för det brottet i tretton år.

Sophia Webers gamle professor ber henne ta sig an fallet och ansöka om resning för Ahlin, och i den här smakebiten vill Lars, en av delägarna på advokatbyrån, prata med henne om det:

”Du umgås för lite med mig och på tok för mycket med fel personer. Folk är dumma i huvudet. Det har jag vetat länge. Men det var inte därför jag ville byta några ord med dig. Jag ville varna dig. Jag vet hur du är när du får upp farten. Vill absolut göra allt själv.” Lars strök sig över slipsen. ”Ta hjälp, Sophia. Ta skydd, om du vill. Du behöver inte ta hela smällen. För du kommer få folk efter dig, otrevligt folk. Det har du nog redan förstått? Du anar inte hur många människor som har tid att hata folk de inte känner. Vissa av dem kan vara riktigt obehagliga. Du har nog bara sett toppen av isberget ännu. När det blir känt att du är Stig Ahlins advokat kommer du få lära dig saker om hat du inte visste innan. Men kom ihåg, hela byrån står bakom dig. Du är inte ensam.”

20131103-102719.jpg

För fler smakebitar, kika in hos Flukten fra virkeligheten!

Annons

16 reaktioner till “En smakebit på söndag: Bortom varje rimligt tvivel

  1. Jag har läst en bok av henne tidigare men kommer nog fortsätta så småningom, när det finns lite tid över mellan alla andra böcker som jag också vill läsa 😉 Får snart upprätta ett kösystem!

  2. Dette hørtes ut som en spennende bok og en bok jeg kunne tenke meg å lese. Vi er nødt til å få biblioteksamarbeid mellom Norge, Sverige og Dannmark for det er så mye som ikke blir oversatt og da kunne man låne bøkene istedenfor 😀 Ønsker deg en fin søndag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s