En smakebit på söndag: Gideons ring

Igår efter att ha läst ut Den odödliga Henrietta Lacks visste jag inte om jag skulle börja på Sparkle av Kaya McLaren, The Poisonwood Bible av Barbara Kingsolver eller Wolf Hall av Hilary Mantel, så det blev Gideons ring av Carin Gerhardsen. Jag har läst och uppskattat de tidigare delarna i Hammarbyserien men av någon anledning har jag dragit mig för att börja läsa Gideons ring som är del fem. Kanske för att den verkar handla om något så hemskt och avskyvärt som pedofiler? Eller gör den det, jag vet inte än. En ung kvinna har blivit våldtagen och verkar ha fått en blackout. Hon vårdas på sjukhus och polisen Petra Westman ska försöka prata med henne:

gideons-ring

Veronica hade legat blickstilla i sängen ända sedan Westman kom. På rygg med slutna ögon och armarna i kors över bröstet. Hon såg nästan lite trotsig ut: ” Ni ska inte tro att jag tänker prata med er”. Men förmodligen sov hon. Enligt mamman reagerade hon inte på beröring, inte på sitt eget namn. Westman tyckte det var lite underligt, för visst hade flickan varit aldrig så lite kommunikativ när hon besökte henne första gången? Hon hade då varit säker på att Veronica både nickat och skakat på huvudet som svar på hennes frågor – var det möjligt att hon hade feltolkat det, bara sett det hon ville se? Eller hade Veronica blivit sämre?

För fler smakebitar, titta in hos Flukten fra virkeligheten!

Annons

15 reaktioner till “En smakebit på söndag: Gideons ring

  1. Jag läste precis ut Vyssan lull så jag har Helgonet kvar att läsa innan jag kommer till Gideons ring. Ska bli intressant att höra vad du tycker om den.

  2. Det var en ukjent bok for meg. Men jeg har lest The Poisonwood Bible og den anbefaler jeg. En fin bok 🙂 Ønsker deg en fin søndag!

  3. Jag kom aldrig riktigt in i den här men senare har jag förstått att man bör ha läst Helgonet ganska tätt inpå för annars kommer man inte att kunna koppla ihop händelserna som går från en bok till nästa.

    Det gjorde naturligtvis inte jag utan jag hann läsa en mängd böcker däremellan. Rekommenderas alltså inte 🙂

  4. Synes veldig synd på denne jenta!Høres ut som en spennende bok da, litt grusom kanskje også. Kos deg med den:) Takk for smakebiten! Ha en koselig mandag!:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s