Tematrio: Nobelpriset

I veckans trio är temat ganska givet: Vem får Nobelpriset i litteratur?

temanobelpris

Precis som Lyran hoppas jag på en kvinna, det har ju varit ganska många män hittills… Men till skillnad från Lyran har jag inga konkreta förslag eller gissningar, men jag hoppas att det blir någon som är både bred och djup, inte nödvändigtvis folklig men i alla fall inte svårtillgänglig.

Jag blev väldigt glad när Tomas Tranströmer fick priset för några år sedan, men jag hoppas ändå på en romanförfattare i år.

Jag är inte så ”nobel-prisig” i min läsning så jag brukar inte känna till författarna på förhand. Det vore kanske kul om det var någon jag kände till som vann, men det vore ännu roligare om pristagaren verkligen verkade rolig, spännande, medryckande och engagerande att läsa. Som Haruki Murakami kanske?

Annons

En reaktion till “Tematrio: Nobelpriset

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s