Douglas Kennedy – The Dead Heart

the dead heartNick Hawthorne förälskar sig i en karta och det håller på att bli hans undergång.

Han är från Maine, USA (som de flesta av Kennedys karaktärer) och jobbar som journalist. Han är ingen superambitiös journalist utan hoppar runt mellan olika lokaltidningar och flyttar med några års mellanrum.

När boken börjar är Nick mellan två jobb. Han in i en bokhandel i Boston och får syn på en karta över Australien. Det stora ingentinget lockar honom och han köper kartan. Och, verkar det som, utan riktig eftertanke så hamnar han säljer han det mesta han äger, löser in sina sparpengar till resecheckar och plötsligt så befinner han sig i hålan Darwin, Australien, och dricker piss (ljus lageröl alltså) och undrar vad i helvete han tagit sig till.

Han köper en gammal folkabuss (här stämmer omslaget ganska bra med innehållet alltså!) och börjar köra. Han borde veta bättre, men siktar på att komma ut till den riktiga bushen, de stora vidderna av ingenting.

Han plockar upp en tjej och de inleder en semesterflört. Tror han. Det visar sig att hon har lite andra planer för honom, tolkar hans ord på ett annat sätt än han menar dem och han hamnar i en knipa, en situation han inte vet hur han ska ta sig ur.

Kan han alls ta sig ur den?

Det här är inte Kennedys bästa bok, det är en thriller och därmed ganska annorlunda än hans övriga mera drama-romaner, men här visar Kennedy att han behärskar flera format. Den är relativt kort och skulle bli en bra film, tror jag!

Köp den på Adlibris, Bokus eller Bokia till exempel.

The Dead Heart, 199 sidor (pocket) Abacus Publishing 1995

Annons

En reaktion till “Douglas Kennedy – The Dead Heart

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s