En smakebit på söndag – Betvingade

Via den norska bokbloggen Flukten fra virkeligheten får vi varje söndag läsa smakprov ur de böcker som deltagarna läser.

Jag läser nu Betvingade av Simona Ahrnstedt, som utspelar sig på trettonhundratalet i Sverige och handlar om den egensinniga stormansdottern Illiana och riddaren Markus Järv. De kan egentligen inte fördra varandra men tvingas ihop av olika anledningar.

9781354_Betvingad_8596

Min smakbit kommer från sidan 29:

Illiana försökte att inte skälva under den tunga manteln, hon ville inte visa hur förödmjukande rädd hon var. Guldsporrarna visade att Järven var en riddare, dubbad av kungen och svuren att beskydda de svaga. Men ändå. Järven. Han var en legend, Illiana hade hört berättelser om honom i halva sitt liv.Det var honom man skrämde barnen på gården med. ”Akta så inte Järven tar dig.” Hon var van vid våld och män som slogs. Hennes far och halvbröder var våldsamma män, hennes äldre halvbror hade deltagit i både uppror och krig ända sedan hon var liten, men den här mannen, han hörde till en helt annan division.

Annons

17 reaktioner till “En smakebit på söndag – Betvingade

  1. Har lest den første boken av Ahrnstedt og likte den veldig godt, så jeg må få med meg denne også etter hvert. Tusen takk for smakebit og påminnelse:)

  2. Jeg har boken Frihet og fangenskap av Simona Ahrnstedt på leselisten, men denne boken hadde jeg ikke hørt om. Det ser ikke ut som den er oversatt til norsk, så jeg får holde et øye med den 🙂 Ønsker deg en fin søndag!

  3. Jag har sett många som både har läst och gillat den här, kanske får ge den en chans jag också så småningom 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s