Bokbloggsjerka 19-22 april: Titelns vikt

I veckans bokbloggsjerka frågar Annika:

Att bokomslaget är viktigt för många har jag förstått, men hur viktig anser du att bokens titel är?

Det är ju delarna som gör helheten! Omslag, titel och/eller form kan få mig att se och spontanköpa en bok jag inte känt till sedan tidigare. En nyutgåva (eller utländskt omslag) kan få mig att köpa en bok fast den redan står i hyllan hemma.

Titeln är helt klart viktig, men när jag försöker analysera mitt köp (förälskelse!)-beteende så är det nog omslaget och formen som väger tyngst för mig om jag inte känner till boken sedan tidigare. Omslag och form göra det svårt för mig att släppa boken, för att jag vill titta och klappa på den hela tiden.

Annons

26 reaktioner till “Bokbloggsjerka 19-22 april: Titelns vikt

  1. Jag kanske inbillar mig att titeln egentligen inte är så viktig, men jag vet inte den kanske är det fast jag inte riktigt inser det 🙂

  2. …och när man tar upp och klappar böcker finns det alltid nån jävel som börjar titta konstigt… pilutta dem, det är de som är konstiga, inte jag.

  3. Tänk, jag trodde aldrig att det kunde finnas så mycket att diskutera och fundera på när det gäller titelns betydelse. Så himla intressant.

  4. Jag tycker att det i vissa fall är svårt att i efterhand komma på vad som egentligen avgjorde varför man valde en bok. Ibland är det väldigt självklart.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s