30 Days of Books – Dag 3, favvoserier

Day 3 – Your favourite series.

Det finns många serier jag gillar; Ann Rosmans Marstrands-deckare, Sjöwall Wahlöös Roman om ett brott, Peter Robinsons Eastvale-deckare, Carin Gerhardsens Hammarby-deckare, Leif GW Perssons En roman om ett brott, Henning Mankells Wallander-serie, Elly Griffiths serie om Ruth Galloway, Stieg Larssons Millennium-trilogi är väl också en serie? Och trilogin om Victoria Bergmans svaghet av Jerker Eriksson och Håkan Axlander Sundquist? Mest deckarserier det där…

Jo, det mesta i serieväg jag läser är nog just deckare, men det finns ju Harry Potter också, och sist men inte minst mastodont-serien Sagan om Isfolket, i 47 delar, av Margit Sandemo. Jag kan inte säga att det är min favoritserie, rent litterärt, men den har ändå en speciell plats i mitt läsarhjärta. Jag läste, nej slukade, den när jag var fjortis och så har jag läst om den två gånger till efter det. Jag har ca två tredjedelar av böckerna i hyllan och håller utkik när jag är på loppisar och boklådor efter delarna jag saknar. Jag kommer sannolikt läsa om den igen, men även om jag inte skulle göra det vill jag ändå ha den komplett!

Men ok, om jag måste välja, just nu är det nog Marstrand som är favoritserien!

Annons

3 reaktioner till “30 Days of Books – Dag 3, favvoserier

  1. Åhh Isfolket, som man älskade den serien som fjortis!! Boken om Cecilie (Liv II) å Alexander va min favvo.

    När d pratas serier måste ju Per Anders Fogelströms ”Stadserien” nämnas. Mkt bra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s