Tematrio: Sportlov

I veckans tematrio ska böcker som har att göra med sport, eller nämner sport, listas. Svårt!

1. Pia Hagmars Du och jag och vi handlar om hästsport. Delvis i alla fall, sport på hobbynivå. Jag har inte läst något av Hagmar innan, men jag gillade verkligen denna. Kul att läsa något vuxet hästrelaterat! Min recension finns här.

2. Nick Hornbys Fever Pitch med undertiteln en i laget handlar om fotboll. Eller kanske snarare fotbollsfans?! Bra är den i alla fall. Gillar filmen också! Inte bara för att Colin Firth är med… Men filmen är rätt olik boken, har jag för mig.

3. Liza Marklunds Sprängaren. Långsökt, jag vet, men den handlar ju om en OS-arena. Apropå diskussionen härförleden om bra och dålig litteratur – Marklund är väl ingen nobelprisvinnare, men jag tycker hon skriver ganska spännande och hennes böcker blir bra avkoppling för mig. Jag började med att lyssna på hennes böcker, när jag hade gjort en laseroperation av ögonen och inte kunde läsa. Jag kunde inte mycket annat göra än att ligga i sängen, dörren stängd, lampor släckta, med dubbla gardiner och solglasögon. Även om det bara var en-två dagar så gick tiden väldigt sakta och då var de ihoplånade böckerna om Annika Bengtzon bra sällskap!

Annons

5 reaktioner till “Tematrio: Sportlov

  1. Märker på den här tematrion att det finns massor av böcker som jag inte känner till. hur ska man hinna läsa alla!? Sprängaren har jag i och för sig i bokhyllan, dock ännu oläst.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s