Top Ten Tuesday – bokliga minnen

Dagens topp tio handlar om ”bookish memories”. Jag har inte stått i kö för signering eller boksläpp, däremot har jag skrivit till en författare en gång, och tackat för bra läsning! Jag får sådana där ryck ibland, när jag vill tala om för folk att jag tycker de är bra eller har gjort något bra. Cred where cred is due.

Författaren jag skrev till var Denise Mina och det tog tid innan jag fick något svar (hon får säkert rätt många mail!) men hon svarade i alla fall och tackade för mina hejarop, de hade tydligen kommit väl till pass när hon haft skrivkramp. Henne har jag en signerad bok av också, The Field of Blood. Jag har läst och gillat alla hennes böcker och tack vare dem blev jag nyfiken på Glasgow och drog med mig en kompis dit 2007. Gillade staden jättemycket och återvänder gärna! Glasgow som stad är väldigt närvarande i hennes böcker och jag kunde nästan känna igen mig på vissa gator! Köpte en väl tummad pocketutgåva av Garnethill på en marknad (The Barras, har förekommit i böckerna) och den är mig lite extra kär. Lite larvigt men det känns som att just den fysiska boken står närmare berättelsen än de andra böckerna.

Annars vet jag inte om jag har så många bokliga minnen som inte är från själva läsningen. Jo, jag har stött på (eller snarare sett) Beate Grimsrud på sjukan när jag var där på besök. Och så kommer nog min inblandning (även om den är högst, högst! marginell) i Jennys bok bli ett roligt minne!

Annons

4 reaktioner till “Top Ten Tuesday – bokliga minnen

  1. Vad trevligt att skicka brev till henne! Gillar skarpt att kunna ge uppskattning, talar gärna om för folk med serviceyrken när de gör bra jobb:) Tack gulle för omnämnandet;) Tror att vi ksn skicka hela inlagan under morgondagen. Då hinner du va?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s