Allt började med några Vitnos-böcker…

Hur konstigt det än låter är det faktiskt tack vare min bokblogg jag blev med häst! Jag hör själv att det låter snurrigt, men såhär hänger det ihop:

Vid något tillfälle skrev jag om vad jag läste som liten. Det var enbart hästböcker. Kitty, Tvillingarna, Fem göre sig icke besvär. Det var bara hästböcker som slank ner och framförallt Vitnos-böckerna av Marie-Louise Rudolfson. Jag beklagade mig lite över att jag inte hade några kvar varpå bloggaren 2XL som jag haft en hel del kontakt med under hösten erbjöd sig att låna ut sina och dotterns gamla.Vi träffades och fikade varpå det både kom upp att en av mina två medryttarhästar hade åkt till de evigt gröna ängarna, och att hennes dotters hästs hagkompis behövde ny matte…

vitnos

Vitnosböckerna som gjorde mig till hästmatte!

Tiden kanske var inne för mig att gå från medryttare till hästägare? Jag hade ju egen häst när jag var liten och har funderat till och från på att skaffa egen igen. Efter att ha försäkrat mig om att jag skulle ha en finfin boxplats och hagkompis till en egen häst åkte jag och tittade på hästen och provred. Åkte hem och tänkte, drömde, tänkte, fantiserade… Provred en gång till och så var det klart! Dagen efter flyttade hon hem till mig! Eller snarare, hem till sitt nya stall några kilometer hemifrån mig. Det var en vecka sedan och hon trivs bra med sin nya hagkompis och vi har varit ute ett par gånger och ridit. All utrustning är inte 100 % på plats än, jag lånar ihop lite saker tills jag vet vad vi ska ha. Det känns verkligen så fint att ha en häst som familjemedlem igen och jag är så tacksam för mina bloggkompisar Jenny och Louise som fick ihop mig och Nikki!

hästfackböcker

Gamla och lite nyare hästböcker har kommit till heders igen.

Hästen som hobby högst upp till vänster innehåller det mesta man behöver veta som hästägare eller hästintresserad, men är ganska daterad. Idel majorer och överstar (alla utom en är män) som har skrivit de olika kapitlen. Hästliv av Desmond Morris är mera av hästpsykologi. Hästverksamhet köpte jag när jag (vantrivdes på mitt förra jobb och) funderade på att starta eget som hästmassör… I samma veva köpte jag även Håll hästen frisk och Hästmassage. Hästmassage är skriven av Marina Axelson-Callum som även ger kurser i hästmassage. I fem steg kan man bli en fena på hästmassage, läs mer om det här. Jag gick introduktionskurs och steg ett-kursen. Sedan fick jag nytt jobb (det jag har nu) och känner inte att jag behöver starta eget för att inte dö av tråk… Men jag är fortfarande intresserad av hästmassage! Och nu har jag ju en egen patient att jobba på… RidläraHorsemanship och Lär känna din häst har jag också köpt på senare år.

Nu bläddrar jag en del i dessa och den vanliga romanläsningen har fått stryka lite på foten…

Annons

5 reaktioner till “Allt började med några Vitnos-böcker…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s