Omedveten läsplanering

Jag har kommit in i någon slags varannan-boks-tänk. Jag har ju lust att vidga mina läsvyer lite och tänker att varannan (eller var tredje) bok jag läser kan vara en typ av förbättringsbok (fast åh, vad tråkigt det låter). Det jag menar är att varannan bok (eller var tredje kanske då) ska vara icke-svensk eller icke-brittisk icke-deckare, eller icke-chicklit, eller något annat jag läser lite på måfå eller av bara farten. Sedan behöver det inte vara några tunga klassiker som är mina duktighetsböcker – det kan helt enkelt bara vara att den utspelar sig någon annanstans än i Sverige, Storbritannien eller Irland, eller skriven av en författare som inte tillhör mina vanliga genrer.

Det kan nog funka. Läsglädjen är ju viktigast!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s