Tysk torsdag!

Jag hänger på Bokmosters tyska torsdag idag! Det är dock magert på tysk-fronten hos Books ABC… 

Jag hittade dock en ganska snygg utgåva av Thomas Manns Bergtagen

Bild

Men jag måste tillägga att den är oläst. Jag vill minnas att jag fått den i någon kompis bokhylla-rensning, eller köpt på loppis. Jag har ingen överväldigande lust att läsa Bergtagen just nu, har nog mest behållit dem för att jag tycker de är snygga. Eller ful-snygga kanske är bättre beskrivet?! Och så känns det på något vis bra att ha en nobelpristagare i hyllan. Men det var ju inte främst för Bergtagen han fick Nobelpriset (enligt en artikel på Wikipedia, alltså…) utan för boken Buddenbrooks.

Bergtagen finns som en enda bok, med annan design, på adlibris.

Jag har bara en tysk till i hyllan, men den sparar jag om det blir någon till Tysk torsdag i framtiden…

Så långt, så tyskt alltså. Hoppas kunna få lite fler tysk-tips denna torsdag!

Annons

2 reaktioner till “Tysk torsdag!

  1. Väldigt snygg utgåva! Vill ha, som en del bloggar brukar utbrista 🙂 Jättekul med ditt tyska inlägg. Och det lär ju bli fler Tyska torsdagar, inläggen blev bara fler och fler i stället för tvärtom 😉

    Buddenbrooks står på min läslista, har bara sett en filmatisering än så länge. Manns Döden i Venedig kan jag tipsa om, en långnovell som ju också blev film en gång.

    1. Ja, det skulle vara skönt att börja med något som inte är så långt. Mann ska ha sagt om Bergtagen att man bör läsa den minst två gånger för att förstå det fina i hans berättarteknik…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s