Bokstavsutmaning: Å

Det är dags för bokstaven Å i Malins bokstavsutmaning. Ååå vad svårt det var idag!

Författare på Å: Har inga författare vars efternamn börjar på Å i hyllan, så det blev det första namnet som upp i huvudet. Åsne Seierstad skrev ju Bokhandlaren i Kabul. Jag har inte läst den men jag har för mig att hon fick rätt mycket kritik för att en del ansåg att hon skodde sig på krigsoffer. Jag vet inte hur det var med den saken. Det mesta som diskuteras i media har ju två sidor.

Bok på Å: Åminne av Sven Delblanc. Självbiografiskt om uppväxten i Sörmland. Den kommer nog ingå i min läsutmaning 2013.

Karaktär på Å: Här blev det riktigt svårt! Jag drar till med Åsa-Nisse av Stig Cederholm. Har läst en del Åsa-Nisse, De gick (går kanske fortfarande?) som serie i Allers. Och Allers-tidningar fanns det gott om på landstället när jag var liten!

Annons

3 reaktioner till “Bokstavsutmaning: Å

  1. Det ska ju vara en utmaning ibland. 😉

    Jag har läst Bokhandlaren, men kommer inte riktigt ihåg vad jag tyckte om den. Det var före bloggens tid. Minns att jag läste många tidningsartiklar där bokhandlaren själv gick ut och berättade och kände sig kränkt. Men som sagt, allt har ju två sidor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s