Läsutmaning 2013

I november utmanade jag mig själv och tänkte läsa bara Austen-relaterat hela månaden. Det gick ju sådär! Jag läste Stolthet och fördom, Death comes to Pemberley och halva Förnuft och känsla och halva Pemberley… Sen kom det några välkomna recensionsexemplar jag hellre ville läsa och så gav jag sjutton i Austen-månaden, det kändes så tråkigt att bestämma vad jag skulle läsa i förväg. Men inför 2013 tänkte jag hoppa på det här med boktolva! Det blir en slags hyllvärmar-boktolva. Jag ska läsa tolv av följande författare. Listan kommer kanske växa men när den är klar lägger jag upp den som en egen flik på bloggen tänkte jag. Så här ser den ut nu:

Majgull Axelsson – Aprilhäxan

Chimamanda Ngozi Adichie

Bo Baldersson – Serien om stadsrådet

Sven Delblanc – Åminne

Marianne Fredriksson – Simon och ekarna

Jan Fridegård

Eduardo Galeano – Bakvända världen

Peter Hoeg

Ivar Lo Johansson

Eyving Johansson – Drömmar om rosor och eld

Selma Lagerlöf

Nam Le

Doris Lessing – Det femte barnet

Barbara Kingsolver

Amos Oz – En berättelse om kärlek och mörker

Anders Paulrud

Carlos Ruiz Zafon

Carl Johan Vallgren – Den vidunderliga kärlekens historia

Annons

2 reaktioner till “Läsutmaning 2013

  1. Fördelen med att ha en utmaning som sträcker sig ett år istället för en månad är att om det kommer något roligare på vägen så gör det inte så mycket för det är flera månader kvar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s