Från A till Ö: K som i Sophie King

I denna kategori tänkte jag presentera författare från A till Ö, med syftning på efternamnet. Hoppeligen har jag alfabetet täckt med böcker!

Sophie King är en brittisk (tror jag) chick-lit författare och är mindre känd än andra chick-lit författare på K (Marian Keyes, Sophie Kinsella) så därför tänkte jag det kunde vara roligt att lyfta fram henne. Jag har läst The supper club och Second time lucky. Jag minns dem båda som bra chick-lit. Båda handlar i någon mån om en grupp människor med mer eller mindre gemensamt från början, som vävs samman mer och mer under berättelsens gång.

I The supper club arrangeras middagar hemma hos olika människor varje månad, som ett alternativ till att äta ute och som ett sätt att träffa (nya) människor. Middagarna går inte alltid som tänkt, ibland bättre än någon kunde ha föreställt sig. Second time lucky har ett liknande upplägg fast inte med middagar, här centreras handlingen istället kring ett hus.  Jag vet inte om hon har liknande upplägg i andra böcker, men jag tycker att det fungerar bra. Jag gillar att läsa om grupper och gruppdynamik, hur människor lär känna varandra och hur små små gemensamma nämnare kan föra samman människor!

Sophie King är en pseudonym för Jane Bidder. Hon är även lärare i kreativt skrivande.

Har du läst något av King? Har du någon annan bra författare på K att dela med dig av?

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s