Från A till Ö: H som i Siri Hustvedt

I denna kategori tänkte jag presentera författare från A till Ö, med syftning på efternamnet. Hoppeligen har jag alfabetet täckt med böcker!

Siri Hustvedts Vad jag älskade (What I loved) tyckte jag var helt underbar när jag läste den för några år sedan, det var en bok som stannade kvar i tankarna länge. Det är en bok om vänskap, två familjer som följs åt och om en stor tragedi som sätter vänskapen på hårda prov. Och som en bonus bjuds läsaren på många härliga New York-miljöer.

Eftersom jag blev så kär i Vad jag älskade högg jag in på The Sorrows of an American med samma förväntningar, men gillade den inte så den blev inte utläst. Men jag ska snart ge henne en ny chans och läsa The Summer Without Men. Får se om hon kan ta mig till samma höjder som första gången! Om hon gör det ska jag ge The Sorrows of an American en ny chans.

Siri Hustvedt har förresten norskt påbrå och är gift med Paul Auster.

Har du läst något av Hustvedt? Vilken gillar du bäst? Har du någon annan författare på H att dela med dig av?

Annons

6 reaktioner till “Från A till Ö: H som i Siri Hustvedt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s