Tematrio: Kläder

Lyran fortsätter utamana oss på tematrio. Denna vecka: kläder. Som Lyran annonserade var det ganska svårt, men jag lyckades gräva fram tre böcker till sist. Mina tre klädval i bokväg:

Skospännet av Agatha Christie. Jag har nog nästan en hyllmeter Christie och detta är en av mina favoriter. Det är en Poirot-deckare, min favorit. Ett skospänne är ju nästan att klassificera som ”kläder”. På engelska heter den One two buckle my shoe.

Dancing with mules av Morag Prunty. Mules kan ju både vara en åsna men också en högklackad sandal/flip-flop. Jag tycker titeln är rolig – undertexten är ”Get ready to kick some ass”. Ass betyder ju också åsna. Dancing with mules är en ganska typisk chick-litt som utspelar sig i Dublin. Det var delvis därför jag läste den, innan jag skulle åka till Dublin i somras. Den handlar om tre irländska tjejer och en irländsk-amerikansk billionär som söker sig en ny, men framförallt irländsk, fru.

Torka aldrig tårar utan hanskar av Jonas Gardell. Jag recenserade den här i min gamla blogg. Gillade boken jättemycket men har inte sett teveserien. Tänke avvakta tills jag läst alla delar först.

Annons

6 reaktioner till “Tematrio: Kläder

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s