Denise Rudberg – De första tolv

Denise Rudbergs böcker känns alltid lika aktuella, hon lyckas väva in små och stora händelser och skeenden. De första tolv är lika engagerande som de tidigare och är lika snabbläst.

Två fall av otäcka personrån hamnar på ”syjuntans” (Marianne Jidhoffs särskilda utredningsenhet) bord, då de på olika sätt har känsliga omständigheter. Mest tycker jag om att läsa om Ia Bergdahl, den drivna intelligenta handelsstudenten med framtiden för sina fötter. Hon är lite av en Lisbeth Salander men utan de asociala aspekterna. Henne kan jag tänka mig att läsa mer om!

Det är också så härligt och på något vis lätt för sinnet att läsa om Augustin Madrids bostadsletande och Marianne och Torstens sommarstuge-bygge.

Elegant Crime-serien kanske inte vinner Booker-priset och jag har sällan eller aldrig kunnat relatera titeln till handlingen men det är så skönt för hjärnan att veta att jag har en lättsam men ändå intensiv, engagerande och fantasieggande läsupplevelse framför mig. Grattis till dig som ännu har den framför dig!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s