Alex Marwood – The Wicked Girls (Onda flickor)

En gastkramande, hudunderkrypande läskig historia!

the wicked girls

En dag för 25 år sedan träffades tre flickor för första gången. När dagen var slut var en av dem död och de andra två anklagades för mordet.

Nutid. Kirsty Lindsay arbetar som journalist och rapporterar om en serie mord på unga kvinnor kring ett nöjesfält vid kusten. Där arbetar Amber Gordon som arbetsledare och städare. De känner omedelbart igen varandra, sina nya identiteter och de 25 år som gått till trots. En del i deras påföljd (att de dömdes för mordet på lilla Chloe står klart från början, något sådant hade ju inte hänt i Sverige eftersom de var barn och under 15…) var att de har kontaktförbud gentemot varandra livet ut. Ändå är det något som drar dem till varandra. Trots den lilla tid de kände varandra är de den enda beröringspunkten de har till den tid som varit, eftersom de båda har helt nya identiteter och liv nu. Ingen i deras nya liv vet vilka de har varit…

Läsaren kastas fram och tillbaka mellan dåtid och nutid (dåtidens kapitel är tyvärr kursiverade helt igenom, i alla fall i den engelska utgåvan, jag vet inte hur det är med den svenska) och spänningen hålls hela tiden väldigt hög.

Jag kan ganska snart gissa mig till whodunnit, men boken handlar om mycket mer än så. Däremot tar det ganska lång tid innan jag fattar vem som är Kirsty och vem som är Amber i dåtiden, och det är väldigt intressant att fundera över hur olika deras liv blev. Olika falla ödets lotter…

Det enda jag stör mig på (förutom kursiveringen av dåtidskapitlen) är att jag inte får beskrivningen av en av flickornas familjer att gå ihop. Utan att avslöja för mycket beskrivs den ena familjen som posh, men det är några grejer som gör att jag helt enkelt inte får ihop det. Men det är verkligen ingen stor grej, kan väl vara att den typen av familj helt enkelt är ovanlig i litteraturen…

Det här är en väldigt spännande och bra bok som jag verkligen rekommenderar om man vill ha lite mörk och läskig läsning!

Läs gärna vad Dark Places, Lingonhjärta och Bokmoster tyckte!

Köp på engelska: Adlibris, Bokus, CDON

Köp på svenska: Adlibris, Bokus, CDON

Annons

En reaktion till “Alex Marwood – The Wicked Girls (Onda flickor)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s