Mitt favoritläsland är…

I veckans bokbloggsjerka radar Annika upp tio av sina favoritförfattare och ställer sedan frågan:

Om du skulle göra en snabb inventering av din läsning vilket land skulle då väga tyngst?

Mitt svar är inte lika entydigt Storbritannien som Annikas är, men det är nog där jag landar ändå.

Peter Robinson, Agatha Christie, Denise Mina, Elly Griffiths, Jane Austen, Sophie Kinsella, Jill Mansell och många fler, högt och lågt, tillhör mina favoriter.

Men jag har ju många svenska favoriter också: Åsa Larsson, Ann Rosman, Annamaria Jansson för att bara nämna några. Om jag snabbt summerar årets läsning hittills väger nog Sverige tyngst, men allt har inte varit favoriter.

Och just det, USA… Douglas Kennedy, Donna Tartt…

Så, om jag måste välja land väljer jag Storbritannien. Eller ännu hellre de brittiska öarna så att jag får med Irland också så får Marian Keyes vara med (eller är det en grov förolämpning att inkludera Irland i de brittiska öarna – men vad heter det då?)

För om det är något jag kan längta efter så är det brittiskt – att läsa om härliga personer, mysiga landskap, pubar och byar, tillsammans med en smaskig deckargåta, ahhh….

Annons

21 reaktioner till “Mitt favoritläsland är…

 1. Det finns mycket bra brittiskt! Men ibland tycker jag det är synd att våra bokhandlar nästan inte tar in böcker från andra europeiska länder, för det finns mycket bra där också.

 2. USA har ledningen när det kommer till antal böcker hos mig, tyvärr är våra nordiska länder väldigt helt frånvarande från min hylla

 3. Jag gillar också mysiga landskap, pubar och byar i brittisk miljö. Får jag inte ett fantasy-landskap så är det överlägset storbritannien som lockar mig!

 4. I’ve been having fun nosing around this blog hop and am quite chuffed to see the UK do so well! You’ve mentioned a few of my favourite British authors, so I’ve taken note of your Swedish as my current plan for improving my Swedish is to try to read some Swedish novels.

  Ireland is technically part of the British Isles, but isn’t in Britain/the UK so most Irish people wouldn’t thank you for lumping them in with us! I don’t think Marian Keyes would mind though, she seems awfully nice.

  1. I’m glad you found your way to my blog, and happy to be able to give you a few swedish tips! 🙂
   I am aware that Ireland is not part of UK, but wasnt really sure that it could be said to be a part of the british isles, so thanks! 🙂 Have a nice night! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s