En smakbit på söndag – Tisdagskvinnorna

Den norska bokbloggen Flukten fra virkeligheten anordnar ”En smakebit på söndag” varje söndag. Bokbloggare bjuds in för att dela med sig av vad de läser. Idag tänkte jag haka på!

 

Just nu läser jag Tisdagskvinnorna av Monika Peetz, ett recensionsexemplar från Liebel Litteraturförlag. Den handlar om fem väninnor som känner varandra från en franskkursen de gick för ett antal år sedan. Varje år gör de en resa, och detta år bestämmer de sig för att göra en pilgrimsvandring. En av kvinnorna har just förlorat sin make i cancer, och vill slutföra vandringen han påbörjade men på grund av sjukdomen inte kunde avsluta. Hon har med sig hans gamla dagbok, och den verkar gömma en hemlighet…

Här kommer min smakbit (sidan 45):

Det fanns ögonblick i livet när allt passade ihop och fogade sig samman till en stor meningsfull helhet. Detta var inte ett sådant ögonblick. Medan de fem kvinnorna gjorde det bekvämt för sig på planet tickade redan Arnes bomb. Tändmekanismen hade utlösts. Det hade funnits små tecken, antydningar, förvarningar. Varje enskild händelse hade de ignorerat. Istället skålade de med varandra i flygbolagets billiga bubbel.

”Skål för tisdagskvinnornas pilgrimsvandring!”

”Skål för Lourdes och den heliga Maria!”

tisdagskvinnorna

6 reaktioner till “En smakbit på söndag – Tisdagskvinnorna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s