Från A till Ö: V som i Charlotte Vale Allen

I denna kategori tänkte jag presentera författare från A till Ö, med syftning på efternamnet. Hoppeligen har jag alfabetet täckt med böcker!

Nu har turen kommit till V efter ett ganska långt uppehåll. Vale är kanske ett mellannamn, men jaja. Jag har bara läst en bok av Charlotte Vale Allen men den tycker jag är underbar. Vemod heter den, Mood Indigo på engelska. Den utspelar sig i New York 1934. Bara det, liksom…

Honoria Barlow är förmögen och vacker och gift med den något yngre och hemlighetsfulle ryssen Mick (Michail). Honorias har en yngre släkting, Chip, vars fästmö Dee-dee ramlar (eller knuffas?) ner från en balkong och dör, varpå Honoria blir inblandad i fallet tillsammans med sin svarta hushållerska Maybelle. Det visar sig att Dee-dee hade ganska många hemligheter.

Honoria arbetar till vardags som manusförfattare för filmen och Dee-dees fall är inte utan likheter med de manus hon arbetar med och förutom detta håller även Micks hemligheter på att komma upp till ytan. Vem har hon gift sig med, egentligen?

Det var nog omslaget som fick mig att köpa boken (nu är den slut hos förlaget)

vemod

Men den amerikanska utgåvan går att få tag på. Bara typsnittet skulle nog få mig att köpa den här boken…

mood indigo

Charlotte Vale Allen är en väldigt produktiv författare, hennes namn ger 41 träffar på Adlibris, men jag får inte lust att läsa någon av hennes andra böcker. Det kan vara så att jag har förförts av platsen och tiden när jag läste Vemod…

Har du läst något av Charlotte Vale Allen? Kan du rekommendera någon annan författare på V? V alltså, W kommer snart!

Annons

2 reaktioner till “Från A till Ö: V som i Charlotte Vale Allen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s