Sammanfattning Q 1 2013

Totalt första kvartalet har jag läst 28 böcker, vilka kan man se här.

I januari läste jag osedvanligt mycket, 15 böcker. Mycket för att mig i alla fall! Det höga antalet berodde på att vi var på sol/lässemester och jag läste en bok om dagen i solstolen… Det var tider det!

Februari var sämre, 5 böcker varav 1 novell. Körde fast i Körkarlen av Selma Lagerlöf men kom igång med Elly Griffiths, Ann Rosman och Annamaria Jansson efter det.

Mars var bra, 8 böcker varav 1 novell. Riktigt bra böcker har det varit också!

Lite siffror då:

Av 28 böcker har:

21 skrivits av kvinnliga författare och 7 av manliga.

23 har varit på svenska och 5 på engelska.

12 har utspelat sig i Sverige och 16 utomlands.

3 varit noveller, 3 klassiker, 1 ungdomsbok och 10 deckare.

Mitt mål är att läsa 80 böcker i år, 20 i kvartalet alltså, så jag är på god väg!

Hit har jag rest med mina böcker:

bok karta Q 1 2013

Inte så illa, men jag vill ha lite fler nålar i Asien, Afrika, Sydamerika och i Australien också kanske?!

Om en bok utspelar sig i flera olika länder har jag satt flera nålar. Jag har varit lite dålig och inte nålat precis allt jag läst, om de har utspelat sig i samma stad som någon annan bok. Och vissa böcker vet man ju inte exakt var de utspelar sig, till exempel En man som heter Ove har jag inte nålat. Den utspelar sig ju i Sverige men lite oklart var, och då jag redan läst en massa från Sverige tänkte jag att jag inte behövde en nål till här.

En helt annan sak; Sommartiden! Ack, Sommartiden. Vad härligt det är att åka hem i lugn och ro, äta middag i lugn och ro och ändå hinna ut och rida innan det blir mörkt! Hallelulja.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s