Tematrio: Saint Patrick

Irländsk tematrio gårdagen till ära! Lyran vill att vi berättar om tre böcker av irländska författare.

Jag har varit nyfiken på Irland länge, men det var först i somras jag reste dit ”på riktigt” och inte bara genom böcker… Jag var i Dublin en helg och åker mer än gärna tillbaka. Gärna till andra städer och delar av Irland också!

1. Marian Keyes är en känd chick lit-författare och hon har skrivit många bra böcker. En av dem är The Other Side of the Story (Å andra sidan på svenska). Den bygger på tre spår – förlagsagenten Jojo som har en hemlig affär med en kollega, debutförfattaren Lily som försöker klämma ur sig sin andra bok, och eventkoordinatorn Gemma vars pappa sent i livet har dumpat hennes mamma för en yngre modell. Jag har läst om den här boken flera gånger, mest för att jag gillar Jojo så mycket. Hur kan man inte gilla en tjej som ”combines the body of Jessica Rabbit with the mind of a steel trap”?!

2. Cecelia Ahern har är författaren till PS I love you, som filmatiserades med stor framgång. Jag har läst Där regnbågen slutar (Where Rainbows End) för länge sedan och i hyllan står även The Time of my Life, men den är ännu oläst. Cecelia Ahern är dotter till den irländske politikern och före detta regeringschefen Bertie Ahern.

3. Sinéad Moriarty är ett oprövat kort för mig. Hennes bok Pieces of My Heart var ett impulsköp på Dublins flygplats, jag tyckte det var lite kul att läsa en irländsk författare som inte verkar ha ”kommit” till Sverige ännu. Det var i somras och boken står fortfarande oläst i min hylla tillsammans med Me and my sisters av samma författare.

 

Annons

15 reaktioner till “Tematrio: Saint Patrick

    1. Det var rätt länge sedan jag läste Aherns bok, men jag minns att jag gillade den. PS I love you har jag nog bara sett på film. Moriarty har jag inte läst, så jag får hänvisa till länken/titeln på boken 🙂

    1. De är inte jätteunika kanske, men jag brukar alltid fastna för hennes karaktärer, alltid finns det någon som jag identifierar mig med eller som jag skulle vilja vara kompis med 🙂

  1. Måste nog fuska lite på den här tematrion och kolla upp vilka författare som ens kommer från Irland, tveksamt om jag har läst en enda faktiskt 😛

  2. Keyes är en favorit, fast jag gillade inte The Brightest Star in the Sky. Hennes The Other Side of the Story hade jag glömt bort lite, men den blev jag sugen på att läsa igen nu:-)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s