30 Days of Books – Dag 11, hatad bok

Men alltså, nej. Jag tror inte jag hatar någon bok.

Jag tänkte just skriva att ”hata” är ett sådant starkt ord. Men så kom jag på att ”älska” är precis lika starkt och det ordet är jag inte alls rädd för att använda… Som ni (kanske) vet, läser jag sällan ut en bok jag inte gillar, ännu mindre om jag hatar den.

Så en mer filosofisk approach; det kanske finns någon bok som gjort skada eller människor illa så att jag skulle hata den av den anledningen? Men i så fall är det väl snarare författaren man ska vända sig emot?

Till exempel Bibeln har ju använts för att göra skada men det är ju knappast bokens fel, utan snarare den som tolkar den. Och den har ju säkerligen skänkt en hel del lycka och tröst också!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s