Ruth har verkligen fastnat hos mig…

Igår när jag var ute och red, skrittade vi förbi en stuga (som vi i och för sig går förbi väldigt ofta), som jag började föreställa mig som en svensk version av Ruth Galloways hus på Saltängarna i Norfolk. Fast med havre/vete-åkrar istället för saltängar då.

Jag vet att det bor en kvinna i stugan, men jag vet inte om hon bor själv, har en dotter efter en kortvarig relation med den lokala polisen, eller en katt som heter Flint, eller en druid-kompis som heter Cathbad…

Lustigt ändå att en fiktiv karaktär följer med på ridturen.

Den som nu till äventyrs blir nyfiken på Ruth Galloway, kan jag tipsa om böckerna Flickan under jorden, Janusstenen, Huset vid havets slut och Känslan av död, alla av Elly Griffiths såklart. Läs och fäst dig vid Ruth!

Annons

4 reaktioner till “Ruth har verkligen fastnat hos mig…

 1. Griffiths böcker är deckare som faktiskt funkar för mig. Gillar särskilt arkeolog/osteolog-temat eftersom jag är utbildad till det en gång i tiden. Jag har dock bara läst första delen, men andra delen är på väg hem till mig as we speak. Det ser jag fram emot!

  Du får spana vidare ang. den där kvinnan. Det kanske ÄR Ruth? 🙂

  Men visst är det så att vissa karaktärer/böcker följer med en utanför bokvärlden.

  1. Kul att du också gillar, och ännu mer roligt att du gillar eftersom/trots att du har bakgrund som arkeolog! Då gissar jag att Griffiths har lyckats skildra den delen av Ruth och historien på ett trovärdigt sätt?
   Ska definitivt spana lite 🙂

   1. Jag har aldrig jobbat som arkeolog, och det var läääänge sedan jag läste det nu så jag kan inte med 100% säga om hon har lyckats. 🙂 Men det känns ok i alla fall, och jag älskar allt som har med forntida historia att göra – så att få läsa om sådant i skönlitteratur är underbart. Jag tycker det ger en väldigt spännande twist till historien. Och så är hennes böcker (iaf den första) inte så blodiga och våldsamma, så då passar det mig perfekt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s