Jonathan Tropper – Sju jävligt långa dagar

Jag hade läst mycket gott om Tropper på bokbloggarna, och när jag såg den som e-bok för en tjuga slog jag till! Det ångrar jag inte, jag gillade verkligen Tropper!

sjujävligtlångadagar

Så här beskrivs den av förlaget:

En sju dagar lång shiva, fyra syskon och en rad avslöjade hemligheter …

Judds pappa är död och enligt hans sista vilja ska familjen sitta shiva, en traditionell sorgemottagning i sju dagar. Med fyra syskon och en excentrisk mamma i samma hus blir det en dramatisk vecka, full av dråpliga händelser och röjda hemligheter. Och Judd är inte direkt på topp. Några månader tidigare, när han åkte hem för att överraska sin fru på hennes födelsedag, överraskade han istället henne i deras gemensamma säng med hans chef. (Och reagerade med att kasta tårtan med ljus och allt i chefens skrev …) Nu bor han i en källare: deprimerad och arbetslös. Familjens shiva besöks av bland annat av hans high school sweet heart, men även hans fru – som berättar att hon är gravid och att barnet är Judds …

Sju jävligt långa dagar är verkligen rolig. Men den känns inte ytlig, Tropper lyckas navigera mellan den djupa sorg det innebär att förlora en förälder, frustrationen att tvingas samman med den dysfunktionella familjen, och det faktum att frun har lämnat honom för hans chef och att han nu är arbetslös och börjar bli tjock. Jag skrattar rätt ut vid ett par tillfällen, det är ett rätt bra betyg!

Jag ska inte förstöra något för er som inte läst den, men jag gillar verkligen slutet. Inte för puttenuttigt, inte för destruktivt. Valmöjligheter. Gilla!

Andra som bloggat om boken är The Book Pond, Feelgoodbibliotekarien, Bokmal73 och  Bloggbohemen. Köp den på till exempel Adlibris, Bokus eller Bokon.

Sju jävligt långa dagar (This is where I leave you), 286 sidor (e-bok) Gilla förlag 2011. 

Annons

3 reaktioner till “Jonathan Tropper – Sju jävligt långa dagar

  1. Jag gillade den här boken jättemycket! Hans sätt att skriva och lyfta fram berättelsen, alla detaljer, karaktärerna. Jag kommer definitivt att läsa mer av honom.

    Jag har inte bloggat boken än dock. Ligger lite efter med min recensioner… 🙂

      1. Jag lånade hem den till ajfånen så den står på tur. Tyvärr är det lite segt att läsa på telefonen – det blir för liten text och jag läser så långsamt där. Jag som är van vid att läsa rätt snabbt blir lite lätt frustrerad över det där långsamma läsandet…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s