Från A till Ö: M som i Martha Moody

I denna kategori tänkte jag presentera författare från A till Ö, med syftning på efternamnet. Hoppeligen har jag alfabetet täckt med böcker!

Martha Moody är en amerikansk författare och jag har bara läst en bok av henne: Som en syster (Best friends). Den handlar om Clare och Sally som blir rumskompisar på college. Clare är en självständig tjej från Ohio från ganska magra omständigheter som hoppas på att få möta lite uppror, politik och demonstrationer på college. Sally är från en rik excentrisk familj i Los Angeles. De är mycket olika men blir vänner för livet. För Clare blir vänskapen, inte bara med Sally, utan även med Sallys familj, viktig. Men när hon får reda på hur familjen skapat sin förmögenhet ställs de i ett annat ljus.

Jag gillar ju college-litteratur och det här är en ganska bra skildring. Det är intressant att läsa om de två tjejerna, som är så olika men ändå finner varandra. Beskrivningarna av dem är kanske ganska stereotypa men det var inget som störde min läsning sist (det var några år sedan).

Hon har skrivit fyra böcker och jag blir lite nyfiken på Sometimes Mine, (gillar titeln!). Vad jag kan se är bara Som en syster utgiven på svenska och den verkar vara rätt slut överallt.

Har du läst något av Martha Moody, eller tipsa om någon annan författare på M?

Annons

2 reaktioner till “Från A till Ö: M som i Martha Moody

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s